Kategorier
Kurser

Valpkurs Göteborg – så skapas bättre hundar

Hur kan vissa personer har sådan bra disciplin på sin hund medan andra har avsevärt mycket sämre sådan? Att få en hund att lyda handlar nästan uteslutande om träning, träning och åter träning. En hund är nyfiken av naturen och har också en egen vilja. Som ägare har man ett ansvar i att sätta gränser, i att vara tydlig och i att få hunden att förstå vad man kommunicerar. Allt detta är nycklar som man ges om väljer att anmäla sig till en valpkurs i Göteborg.

Har man aldrig tidigare haft en hund så kan det vara svårt att veta hur man ska gå tillväga. Hur får man hunden att sitta fint, gå i koppel och att sluta upp att skälla – eller ha ett annat oönskat beteende? Hunden kommer dessutom att växa. Det som kanske kan tas med en liten klackspark och ursäktas med att hunden är en valp kommer inte alls att vara lika charmigt när hunden blir större.

En valpkurs i Göteborg ger er en bättre kommunikation

Allt detta handlar en valpkurs i Göteborg om. Du som ägare får tips, övningar och instruktioner kring hur du ska hantera din hund – och hunden i fråga får hela tiden träna på olika uppgifter, klara dessa och – detta är viktigt – få ett ökat självförtroende. En valpkurs i Göteborg skapar hundar som är trygga i sin själva, som vet hur de ska agera i vissa situationer och som är fullt medvetna om vad Husse/Matte menar med sina kommandon.

Ser man till en valpkurs och utformningen av en sådan så sker den normalt i två olika delar. Den första är mer matnyttig och intensiv. Det är där man får lära hunden att exempelvis gå fint i koppel, att sitta – och vänta – och att exempelvis inte skälla på andra hundar. Det sker träffar veckovis och under tiden så får man också övningar att träna på i hemmet. Som en fotnot gällande det senare så kan vi säga att det idag finns fina digitala verktyg just för träningen i hemmet.

Den andra delen handlar om uppföljning och fördjupning i vad man tidigare lärt sig. Man får genom detta både en bredd och en spets. De instruktörer som håller i en valpkurs i Göteborg är erfarna och vet att varje hund är unik. De har, helt enkelt, sätt det mesta och det spelar ingen roll hur just din valp är som individ: instruktörerna hittar alltid en väg fram till en bra och rak kommunikation!