Kategorier
Hästar

Fodertäcke för nöjdare häst

Tiderna förändras och så gör även produkter till våra älskade hästar. Numera kan man välja mellan olika täcken. Ett exempel för häst är fodertäcke som värmer.

Kristina hade köpt en ponny till sin dotter som fyllt tretton. Hon hade själv varit hästtjej under sin uppväxt och gillade tanken på att ha hästar på den egna gården. De skulle även ta hand om ett litet russ vilket passade perfekt då hästar måste ha minst en kompis att bo med enligt lag.

Kristina blev snabbt medveten om att tiderna förändrats sen hon hängde i stallet. Nu fanns det så många saker man skulle tänka på. Som exempelvis täcken. Det gick inte som förr att ha ett vanligt täcke. Nej, nu fanns det fodertäcke för häst och tunna täcken som även de delades in i olika kategorier.

Fodertäcke inköptes till deras nya häst

Även om hon var en inbiten hästtjej behövde Kristina sätta sig in i vad det innebar att vara hästägare. Bland annat fick hon lära sig att ett fodertäcke var en benämning på ett täcke med foder i. Dottern hade skrattat gott när hon frågat om det var hö eller havre som skulle läggas i täcket. Även hon hade skrattat när hon förstod att det handlade om att täcket var fodrat så att hästen hålls varm. Täcken som var fodrade kunde vara stalltäcke, regntäcke och vintertäcke. Nu var stallet varmt och skönt så något fodrat täcke krävdes inte än. Men de skulle definitivt köpa in ett sådant vintertäcke för de kallare årstiderna.