Om oss

Den här sidan drivs av ett gäng personer som älskar djur. Vissa av oss arbetar som veterinärer, andra föder upp hundar, en person driver ett lantbruk och en annan har gjort det. Vi är i olika åldrar, bor i olika städer och kommer från helt olika kulturer. Den gemensamma nämnaren är kärleken till djur och den kärleken ska lysa igenom i de texter som publiceras här på sidan. Vi kommer alltid att skriva med djur som utgångspunkt och vi vill alltid ge råd och tips om hur du kan göra det lite bättre för din hund, din katt, din häst eller din kanin. Du ska kunna besöka vår sida och få lite mer fördjupad kunskap som du sedan kan implementera i ditt eget liv.

Hur många äger egentligen en hund av fel anledningar? Det är en fråga som vi ställer oss idag – och det är också en fråga som säkerligen kommer att få mer medial uppmärksamhet i framtiden. Katten och ett ägande av en katt har länge brottats med problem. En familj skaffar en katt medan man är på landet under sommaren. Barnen får leka och får en god vän, men enbart där och då. Sommarkatten som begrepp är ett av de mest sorgliga exempel på vanvård vi vet. Man har en katt under en begränsad tid, lär den att mat och bekvämlighet finns – och sedan släpper man den vind för våg så fort sommaren är över. Håller samma sak att hända med hunden?

I spåren av corona har oroväckande tendenser gällande detta börjat synas. Kennlar har slagit larm om att familjer hör av sig och vill skaffa en hund för att det fungerar just nu. Det vill säga: det passar att ha hund i dagsläget eftersom man arbetar hemifrån och alltid finns på plats. Men, vad händer då livet återgår till det normala? Vem tar hand om hunden då? Det här en fråga som verkligen måste tas på allvar. Att skaffa en hund är inget beslut för stunden och att det, för att citera: Passar just nu . Det är ett åtagande för livet.

Vi kommer alltid att jobba för att belysa djurens rättigheter och för att minska på vanskötsel. Man skaffar ett djur av olika anledningar, men oavsett om det är för jakt, för sällskap, för hjälp eller för att barnen ska få en vän för livet så handlar det om en sak: djuret ska alltid erbjudas bästa möjliga förutsättningar och som ägare så måste man anpassa sin vardag efter denne nye familjemedlems behov.