Kategorier
Allmänt

Vad jobbar veterinärer i Stockholm med?

Veterinärer jobbar med att försöka rädda eller i värsta fall avliva sjuka eller skadade djur oavsett vilken sort det handlar om. Till veterinärers utbildning hör nämligen att man ska kunna behandla vilken sorts djur som helst – naturligtvis kan ju utbudet vara lite annorlunda vart i landet man befinner sig. Veterinärer på Kolmården eller på Skansen i Stockholm kommer alltså betydligt oftare i kontakt med djur av det lite ovanligare slaget än vad exempelvis en veterinär i Härnösand gör.

Dock så ska man bara för den sakens skull säga att veterinärer i Stockholm bara för den sakens skull har ett roligare jobb – njutningen i en veterinärs yrke ligger nämligen, som sagt, i att försöka rädda djur oavsett ras eller sort. Det kan alltså handla om en älg på Skansen i Stockholm eller en liten kattunge på ett boende i Härnösand – veterinärer finner samma tillfredsställelse vid en lyckad aktion oavsett. Däremot kan man nog säga att spänningen – och riskerna – är större för veterinärer i Stockholm och detta beror inte enbart på närheten till nämnda Skansen. Anledningen är helt enkelt att det bor fler människor i Stockholm än någon annanstans i Sverige och denna folkmängd för också med sig fler djur som varierar både till raser och sett till eventuell dödlighet.

Det kan alltså kanske handla om att ena dagen tvingas behandla en giftig orm som någon hittat i en avloppsledning i sin lägenhet i Stockholm och den andra så handlar det om en förrymd spindel i Sollentuna – veterinärer i Stockholm ställs helt enkelt inför lite mer spännande uppgifter än vad veterinärer i övriga landet gör. Men, då det handlar om ren etik och moral samt behandlingar så gör alltid veterinärer sitt yttersta då det ligger i deras moral – detta oavsett om praktiken ligger i Stockholm eller i Säffle.

Finns det många veterinärer i Stockholm?

I Stockholm blir det – precis som vi sa gällande djur – också ett överflöd av veterinärer och dessa saker hör naturligtvis ihop. Det finns helt enkelt en stor marknad för veterinärer i Stockholm och det gör att många söker sig dit för att kunna öppna en praktik. Dock ska man vara medveten om att den rådande konkurrensen i Stockholm är väldigt stor bland veterinärer och detta medför att många känt sig manade att nischa sig för att få fler jobb. Någon veterinär kanske specialiserar sig på hästar, en annan på reptiler medan en tredje tar sig an hundar.

Det här ger dock hela Sverige ett lyft – specialkunskaper är enbart av godo och många är beredda att åka väldigt långt för att få sitt sjuka djur behandlat på bästa sätt. Därför kan veterinärer i Stockholm som utbildat sig på just en speciell art eller ras även räkna med att kunderna kan komma från resten av Sverige eller till och med övriga Europa – det här gör att man även kan ta bättre betalt och det ska man även kunna. En specialist är värd varenda krona – oavsett om det nu handlar om veterinärer i Stockholm eller skicklig cancerkirurg i Tokyo. Kunskap är helt enkelt värt att betala för.